دانشگاه به عنوان یک نظام پویا نقش رهبری و هدایت در مشارکت فکری افراد جامعه دارد و اما دانشجو، تضمینکننده فردای آن جامعه است. با توجه به گسترش کمی دانشگاهها و افزایش تعداد دانشجویان، ارتباط متوازن بین تواناییهای دانشجویان و موفقیت آن ها در کاریابی و اشتغال، از اهداف آموزشی عالی به شمار می آید. عدم تناسب کافی بین برنامه های درسی رشته های تحصیلی موجود در دانشگاه ها، با مهارت ها و توانایی های مورد نیاز بازار کار، مهم ترین عامل موفق نبودن دانش آموختگان در کاریابی و اشتغال است ؛ برخی از تواناییها و مهارتهای دانشجویان باید طی دوران تحصیل در دانشگاه ایجاد شود.
بنابراین طرح های «کار دانشجویی»، «کارآموزی » و « دستیار فناوری» در راستای بهبود توانمندی دانشجویان، آموزش مهارت های مرتبط با کارآفرینی، کار تیمی، دانش تجاری و پیشگامی در عرصه فناوری و نوآوری برای قشر دانشجو پیشنهاد می شود.
این طرح ها بر اساس هدایت هدفمند آموزه های دانشجویان در راستای استفاده کاربردی و کسب تجربه عملی جهت شکل گیری دانشگاه جامعه محور و کار آفرین و ایجاد انگیزه و حس امید در دانشجویان و با هدف تربیت نیرو متخصص، با راهبری و هدایت دو نهاد دانشگاه و پارک علم وفناوری سیستان و بلوچستان تنظیم و برنامه ربزی شده است.
مهمترین هدف طرح های «کار دانشجویی»، «کارآموزی »و« دستیار فناوری»، آشنا کردن دانشجویان با فضای واقعی کار در حین تحصیل است چرا که شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری فعالیتهای فناورانه مختلفی انجام میدهند و از تکنولوژی بهروز استفاده میکنند، به این دلیل هنگامی که دانشجویان در چنین فضایی قرار بگیرند، میتوانند دانش خود را کاربردی کنند و نحوه استفاده از آن را یاد بگیرند.
از طرف دیگر شرکتهای فناور و دانشبنیان به دنبال نیروهای تحصیل کرده، آشنا با فضای کار و تربیت شده محیط کسب و کار هستند؛ بنابراین طرح های حاضر، کمک بسیاری در این زمینه خواهد کرد زیرا با وجود این طرح ها نیروها با هزینه بسیار کمی آمادگی لازم را کسب کرده و در آینده مشغول به کار میشوند. به طور کلی میتوان گفت نیروهای آینده شرکتهای فناور از طریق این طرح ها توانایی تامین شدن دارند.
کار دانشجویی؟
به منظور بهرهگیری از توانمندی دانشجویان در پیشبرد امور شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری و ایجاد زمینه کسب تجربه و کمک به آنان در جهت تأمین بخشی از مخارج تحصیلی، تسهیلاتی فراهم شده است تا به شرط تایید صلاحیت، دانشجو مشغول به کاردانشجویی شود.
کارآموزی :
کارآموزی واحد درسی مربوط به سیلابس تحصیلی دانشگاه است که از جنبه یادگیری و کسب تجربه کاری بسیار ارزشمند می باشد.
دانشجویان ضمن کسب دانش عملی و آشنایی با محیط کار، برای بالا بردن توان اجرائی در رشته مربوطه موظف اند واحد «کارآموزی» خود را در محیط واقعی کسب و کار بگذرانند.
در واقع هدف این است به دانشجویان فرصت داده شود آموختههای خود را با عمل تطبیق، کمبودها ونواقص احتمالی را درک و دررفع آنها بکوشند.
طرح دستیار فناوری :
در این طرح دانشجویان یک دوره زمانی ۶ ماهه مهارت آموزی و فعالیت فناورانه را در شرکت های فناور و دانش بنیان تجربه میکنند و به ازای 50 ساعت کارکرد در هر ماه، ماهیانه مبلغ ۱، ۲ و ۳ میلیون تومان به ترتیب به دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی پرداخت خواهد شد.
گفتنی است دانشجویان کارشناسی پس از گذراندن نیم سال ششم تحصیلی، کارشناسی ارشد بعد از گذراندن نیم سال دوم و دانشجویان دکترا بعد از گذراندن نیم سال چهارم میتوانند در این طرح شرکت کنند.
برای انتخاب دانشجویان مهمترین معیار نتیجه مصاحبه با شرکتهای دانشبنیان و فناور است، که پس از آن شرکتها بر اساس نیازشان افراد مورد نظر خود را انتخاب میکنند. البته شرکتهای متقاضی موظف به پذیرش افراد واجد شرایط هستند.
ساز و کار اجرایی طرح :
فرایند ثبت نام و ورود متقاضیان و یا واحد فناور به طرح بطور کامل از طریق سامانه https://parkintern.ir انجام می پذیرد.