آشنایی با "استارت آپ" ، "استارت آپ ویکند" و "بوت کمپ"
استارتآپ (شرکت کارنوپا) چیست؟
در منابع مختلف تعاریف متعددی برای استارت آپ یا کارنوپا ها ارائه شده است، اما بطور کلی استارتآپ به شرکتهای نوپایی گفته میشود که با یک ایدهی ساده و اولیه شروع میکنند و به سرعت رشد مییابند و به درآمد میرسند. از بهترین مثالها و موفقترین استارتآپهای جهان میتوان به گوگل، مایکروسافت، اپل و بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ دیگر اشاره کرد. شرکتهایی که با یک ایدهی ساده شروع به کار کرده و به درآمدهای میلیاردی رسیدهاند و امروز بر دنیا تاثیر میگذارند.
استارت آپ ویکند (رویداد کارآفرینی و کسب وکار) چیست؟
استارتآپ ویکند یا رویداد کارآفرینی آخر هفته، یک رویداد کارآفرینی و کسب و کار است که در سه روز آخر هفته برگزار میشود.
علاقمندان و صاحبان ایده و تخصص پیش از شروع رویداد اقدام به ثبت نام می نمایند. پس از حضور در رویداد در ابتدا توسط تسهیل گر رویداد با برخی تعاریف و قانون رویداد آشنا شده و سپس در زمانی مشخص ایدههای خود را به مدت 1 دقیقه مطرح میکنند و از بین ایدههای مطرح شده بهترین آنها با رأی حاضران انتخاب میشوند. صاحبان ایدههای انتخاب شده شروع به تشکیل تیم و جذب تخصصهای مورد نیاز برای پیشبرد ایده میکنند. بعد از تشکیل گروهها روز اول به پایان میرسد.
ارائه ایده در روز اول رویداد
در روز دوم گروهها از اول صبح در محل حاضر شده و با امکاناتی که در اختیار دارند شروع به اجرایی کردن ایدهی خود مینمایند. در این بین افرادی به عنوان مربی (منتور) که در زمینههای مختلف دارای تخصص میباشند و یا سابقه ایجاد استارتآپ های موفقی را دارند گروهها را در جهت اجرایی کردن ایدههایشان راهنمایی و کمک میکنند، با این اوصاف روز دوم کاملاً به اجرایی کردن ایده سپری شده و در این بین کارگاههای آموزشی کوتاه مدت نظیر آشنایی با بوم کسب و کار و غیره نیز برگزار می شود.
استقرار تیم ها در محل رویداد
برگزاری چندین کارگاه آموزشی
با آغاز روز سوم ازگروهها مجددا ازصبح گردهم می آیند و آخرین تلاشها را در جهت تولید نمونه اولیه (ماکت، نمونه اولیه نرم افزاری، سخت افزاری و یا طرح گرافیکی) محصولشان انجام میدهند و آماده ارائه به داوران میشوند. عصر روز سوم زمان بررسی ایدهها و محصول اولیه حاصل از آن ایده است، بطوری که گروهها با ارائه توضیحات به مدت 5 دقیقه در زمینه توجیه اقتصادی طرح، ارزشی که ارائه میدهد و افرادی که به عنوان مصرفکنندگان نهایی در نظر گرفته شدهاند و… از طرح خود دفاع میکنند. در نهایت سه تیم برتر با رأی نهایی داوران انتخاب میشوند.
تلاش تیم ها
ارائه دستاورد تیمی به داوران در روز پایانی
اما برنده واقعی این رویداد گروههایی هستند که تیم تشکیل شده خود را بعد از رویداد حفظ کرده و با تجربیاتی که به دست آوردهاند استارتآپ خود را تبدیل به یک شرکت سودآور نمایند. پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان نیز این تیم ها را در زمینه تبدیل ایده به محصول حمایت کرده و تمامی خدمات مشاوره ای، اینترنت، استقرار، و غیره را به مدت مشخص به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می دهد و راه تبدیل به یک شرکت دانش بنیان با بازده اقتصادی بالا را فراهم می آورد.
بوت کمپ (پیش رویداد) چیست؟
یکی از اساسی ترین نیاز ها جهت انجام یک فعالیت دقیق و حساب شده کسب آموزش های لازم در آن زمینه است. با توجه به نو پا بودن رویداد در کشور و همچنین حضور علاقه مندانی با سطح تحصیلات متفاوت در رشته های متعدد، آشنایی بیشتر شرکت کنندگان با رویداد ضرورت خواهد داشت. از این رو چندین روز قبل از شروع رویداد، برگزار کنندگان اقدام به برگزاری دوره آموزشی می نمایند تا علاقه مندان با تمامی مسائل و پیش نیاز های رویداد آشنا گردیده و در صورت نیاز با مراجعه به منابع موجود دانسته های خود را در زمینه رویداد افزایش دهند و یا نسبت به تشکیل و گردآوری تیم خبره اقدام نمایند.
چه ایده ای می تواند استارتاپی باشد؟
قبل از اینکه شما یک ایده را در ذهن خود رشد دهید نیاز است چند موضوع مهم را همیشه مد نظر خود قرار دهید. مدل کسب و کار ایده ای که ارائه می دهید چگونه است یا بیان دیگر ایده شما چگونه منابع مالی را در بازار هدف جذب می کند و به سوددهی می رسد. معمولا افراد متخصص در کارآفرینی با انواع مدل های کسب و کار آشنا هستند. در برنامه های استارتاپی افراد متخصص در این زمینه می توانند مشاوره های خوبی را در مورد ایده شما و مدل های سرمایه گذاری ارائه دهند. با توجه به مسائل ذکر شده برای اینکه یک ایده بتواند در محیط وب سرآمد باشد لازم است این سه ویژگی را داشته باشد: ”نوآوری، خلاقیت و ایده پردازی ".
زمانبندی و ثبت نام
29 الی 31 شهریور 1396
دبیر خانه دائمی رویداد شتاب پارک علم و فناوری استان
مکان برگزاری
سخنرانان

دکتر حبیب اله سالارزهی
سخنران مراسم افتتاحیه

دکتر مصیب پهلوانی
سخنران مراسم اختتامیه
داوران

دکتر نیک محمد بلوچزهی

دکتر حبیب اله سالارزهی

دکتر حسین معینی خواه

دکتر عزیزاله رودینی

دکتر مهیم شهیکی تاش
تسهیلگر

فرید شاهمرادی
فرید کارشناس ارشد کارآفرینی گرایش کسب و کار جدید است. پس از ورود به رشته کارآفرینی به ترویج و آموزش کارآفرینی روی آورد .از سوابق او میتوان به مدیرعاملی شرکت گردشگری سفرخانه ایرانیان، تأسیس استارتآپ سراچه، کارآفرینی در حوزه گردشگری در مناطق آزاد ، مشاوره استارتآپ های مراکز رشد،عضو کمیته های آینده نگای فناوری و آموزش و کارآفرینی پارک علم و فناوری ٬ برگزیده سه دوره مسابقات ایده پردازی، مدیر اجرایی برنامه های کارآفرینی و برگزارکننده دوره های مختلف تدوین طرح و مدل کسب و کار اشاره کرد. او منتور استارتاپ ویکند های همدان،کرمان،دانشگاه هنر تهران،کرمانشاه و زاهدان در چند سال اخیر بوده است
مربیان

کتایون سپهری
لیسانس مهندسی کامپیوتر نرمافزار، فوق لیسانس مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهرهوری و فارغ التحصیل دکترای مدیریت اجرایی DBA دبیر و عضو هیات مدیره اتاق مدیران زن، مدیر روابط بینالملل انجمن زنان کارآفرین، مشاور کانون عالی کارفرمایان بخش خصوصی، کارشناس ارشد سازمان کنفرانس اسلامی و اتاق بازرگانی کشورهای اسلامی، دیپلم رسمی سازمان ملل در توانمندسازی سازمانهای کارفرمایی مشاور و مربی بینالمللی کارآفرینی، خلاقیت و خلق ایده طراح، داور و منتور استارتاپ ویکندها و رویدادهای مختلف ملی و بینالمللی کارآفرینی جوانان همبنیانگذار استارتاپ XagroBizClinic مدیر و همبنیانگذار شتابدهنده و سرمایهگذار خطرپذیر منش

حسین شورستانی
حسین شورستانی دارای مدرک کارشناسی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه علم و صنعت ایران و کار شناسی ارشد مدیریت فناوری دیجیتال از دانشگاه رویال رویدز کانادا می باشد. وی دارای بيش از 25 سال تجربه در زمينه مديريت ، تعالی سازمانی کنترل پروژه ،مدیریت استراتژیک، مديريت و پياده سازي پروژه هاي MIS GIS و ERP می باشد. در حال حاضر به موازات تدریس در دانشگاه های مختلف به عنوان مشاور مشغول به خدمت است وی سابقه همکاری و حضور در پروژه های اجرایی و پژوهشی چندین شرکت و وزارت خانه را دارد. وی امیدوار است که حسب فعالیت مستمر در دانشگاه و صنعت بتواند ميزان تاثيرگذاري آن را در فرايند توسعه دانش محور و پايدار ارتقاء دهد.

امین دینی
امین دینی کارشناس ارشد مدیریت بازاریابی از دانشگاه شهید بهشتی تهران، مشاور کارخانه سیمان سیستان با تاکید بر حوزه منابع انسانی، مشاور بازاریابی پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان، نماینده علمی شرکت بهداشت کار ایران-فاسبل بلژک در استان، مدرس دوره های بازاریابی در دانشگاه ها، کارشناس و مشاور کسب و کار و مهارت های شغلی در مرکز کارآفرینی تفتان، کارشناس چندین پروژه سازمانی استانی و ملی، دریافت تقدیرنامه های متعدد به پاس استقرار مدیریت دانش در نیروی دریایی ارتش ج.ا.ا، دارای مقالات متعدد در حوزه بازاریابی

میلاد مفیدی
کارشناس ارشد مهندسی تکنولوژی نرم افزار . مدیر پرداخت الکترونیک بانک ملت استان س و ب ، مدیر عامل شرکت پیشرو پردازش آرون آریا ،مدرس دانشگاه ، آموزشگاه های آزاد و دوره های it سازمانی . فعال در حوزه کسب و کار های It محور با تجربه یک استارت آپ موفق در کشور .توسعه دهنده برتر کافه بازار و مایکت و علاقه مند به تولید سامانه های نرم افزاری و بومی و مشتاق یادگیری

محمد امین نوبخت

ابوذر شهرکی کیا
برگزار کنندگان
حامیان






